Hoofdcontent

De veilige kleedkamer

13 februari 2024

“Iedereen Welkom in de Sport ” een ambitie die wij in Gemeente Meppel graag willen uitdragen en waarin wij onze (sport)verenigingen in willen ondersteunen. Want waar begin je als sportvereniging? En wat zijn simpele stappen die vandaag gezet kunnen worden om deze ambitie uit te dragen en een veilig sport klimaat te creëren voor iedereen? Wij zijn ook benieuwd om te horen wat er al allemaal gedaan wordt zodat we elkaar kunnen inspireren.

 

Daarom organiseert Meppel Actief op maandagavond 8 april 2024, samen met SportDrenthe en Stichting Regenboog Meppel, een Kick Off om in gesprek te gaan, elkaar te inspireren en handvaten te bieden daar waar je als vereniging gelijk mee aan de slag kan. Dit aan de hand van het stappenplan vanuit; “De veilige kleedkamer.”  

Een programma dat vorig jaar gestart is in Drenthe en wegens succes nu ook gaat starten in onze eigen gemeente Meppel. Het richt zich op een veilig sportklimaat en raakt verschillende gevoelige thema’s zoals discriminatie en LHBTIQ+. Dit door samen aan de slag te gaan met bijvoorbeeld; gedragscodes, vertrouwenspersoon, workshops etc.  

 

Tijdens deze avond zullen we aan de slag gaan met mogelijke simpele en praktische stappen, zijn er key-note sprekers op verschillende thema’s en is er ruimte voor gesprek. Het belangrijkste doel van de avond is een stukje bewustwording en antwoord op de vraag; wat kan jij als vereniging doen om een veilig sportklimaat te creëren voor bestaande en ook nieuwe leden. 

 

Ps. bij deelname aan het programma van “De Veilige kleedkamer” zal er min. een jaar ondersteuning plaats vinden om uiteindelijk een VK-vignet te ontvangen. Deze avond is ook de aftrap indien verengingen mee willen doen aan het programma.  

 

Opgave voor deze avond kan bij roxanne.meppel@sportdrenthe.nl