Hoofdcontent

Gemeente Meppel verwelkomt Sjors Sportief en Sjors Creatief

6 november 2023

P E R S B E R I C H T

 

Meppel, november 2023

 

Stimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur

Gemeente Meppel verwelkomt Sjors Sportief en Sjors Creatief

 

De gemeente Meppel slaat de handen inéén met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Die twee zijn de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in februari van start gaat. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Meppel. 

 

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Meppel vanaf 2024 vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Meppel in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Roxanne Dekker, buurtsportcoach in de gemeente Meppel. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

De Sjors-formule

In ruim 130 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt begin februari gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Meppel ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Dekker  “Op de website www.meppelactief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”

 

Sjors Sportief en Sjors Creatief is mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord & Preventieakkoord Meppel.

 

Heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht? Dan kunt u contact opnemen met Roxanne Dekker, buurtsportcoach in de gemeente Meppel: roxanne.meppel@sportdrenthe.nl