Hoofdcontent

Meppel Actief deelt Sjors Sportief en Creatief boekjes uit

1 februari 2024

Meppel Actief deelt Sjors Sportief en Creatief boekjes uit

 

Meppel Actief heeft, samen met Sjors, afgelopen week aan alle kinderen van de basisscholen de fysieke Sjors Sportief en Creatief boekjes uitgedeeld. Kinderen kunnen nu op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in Meppel. 

 

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen… Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Meppel vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich namelijk inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken en muziek maken.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Creatief zijn een initiatief van de buurtsportcoaches uit de gemeente Meppel in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. “Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

Op de website www.meppelactief.nl kun je zien welke aanbieders hun proeflessen en activiteiten hebben aangemeld.  Digitaal is het boekje hier te vinden: Ontdek jouw talent in Meppel!

 

Sjors Sportief en Creatief is mede mogelijk gemaakt door het Lokaal Sportakkoord & Preventieakkoord Meppel.