Hoofdcontent

Meppel verwelkomt ‘Actief in de gemeente Meppel’

6 februari 2024

Stimuleringsproject moedigt inwoners aan om fit en actief te blijven

Meppel verwelkomt ‘Actief in de gemeente Meppel’

 

De buurtsportcoaches uit de gemeente Meppel starten met het project “Actief in de gemeente Meppel”. Het project moedigt inwoners aan om fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige – en vaak gratis – manier kennis te laten maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in de gemeente. 

 

Actief in de gemeente Meppel is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief waarbij kinderen de kans krijgen om vrijblijvend sport- en creatieve activiteiten te ontdekken. Dankzij Actief in de gemeente Meppel krijgen 12-plussers voortaan dezelfde kans.

 

Kennismaken met sport en cultuur

Actief in de gemeente Meppel is een initiatief van de buurtsportcoaches uit gemeente Meppel in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders, vertelt Roxanne Dekker, buurtsportcoach Meppel Actief. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners fit en actief blijven. Actief in de gemeente Meppel maakt het voor alle inwoners mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

 

De Sjors-formule

Actief in de gemeente Meppel is onderdeel van de Sjors-formule. Die heeft zich in ruim 130 gemeentes in Nederland al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat inwoners zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor kennismakingslessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe seniorenleden aan zich te binden.

 

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt gepresenteerd in het ‘Actief in de gemeente Meppel’-boekje. “Om de inwoners een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Dekker. “Op de website www.meppelactief.nl kunnen ze hun proeflessen en activiteiten tot 20 maart heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”