Hoofdcontent

Natuursprong en Beweegkriebels cursisten ontvangen certificaat

2 november 2023

Meppel – In september en oktober zijn verschillende pedagogische medewerkers geschoold om Natuursprong of Beweegkriebels toe te passen tijdens hun werkzaamheden. Na afloop ontvingen zij een certificaat.

 

Natuursprong is een speel- en beweegprogramma voor kinderen van 4-12 jaar, in en met de natuur. Het programma kent geschikte activiteiten voor elke leeftijdsgroep, zowel voor kinderen die voor het eerst met de natuur in aanraking komen, als voor kinderen die in het groen zijn opgegroeid. Een spelbegeleider begeleidt de kinderen gedurende 1,5 tot 2 uur en er is ook tijd voor vrij spel. 

Op een actieve manier brengen de activiteiten van Natuursprong de kinderen in contact met de natuur, waar ze uitgedaagd worden om lekker te bewegen. Maar ook te fantaseren, voelen, ervaren en verwonderen. Het gaat bij Natuursprong niet om de prestatie, maar om het plezier, de beweging en de beleving. Natuursprong wil kinderen boven alles een positieve natuurervaring geven.

Beweegkriebels richt zich op professionals die werken met baby’s, dreumesen, peuters en kleuters (0 tot 6 jaar). Beweegkriebels wil professionals van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, kleuterjuffen/-meesters ondersteunen en scholen in het aanbieden en het ontwikkelen van een leuk, verantwoord en nieuw beweegaanbod voor jonge kinderen. De training richt zich op het aanleren van vaardigheden zoals creativiteit, begeleiding en spelinzicht.

 

Bewegen heeft een positieve invloed op het tegengaan van overgewicht en bewegingsachterstand.

Voor (jonge) kinderen is spelenderwijs bewegen dus heel belangrijk. Voor professionals een mooie uitdaging om kinderen deze mogelijkheden te bieden, er zelf ook plezier aan te beleven én te zorgen voor een kwalitatief en kwantitatief goed beweegaanbod.

 

De cursus Natuursprong en Beweegkriebels werd gegeven door Meppel Actief en is gefinancierd vanuit het Lokaal Sportakkoord Meppel.