Hoofdcontent

O&O Project - Alternatieve schoolroute

12 februari 2024

De afgelopen weken is Meppel Actief weer de opdrachtgever geweest van het O&O project bij CSG Dingstede. Leerlingen van klas V1a en V1c hebben in groepjes onderzocht hoe de route naar de basisschool leuker gemaakt kan worden, zodat kinderen minder vaak met de auto worden gebracht naar school. Bij klas V1a op maandag waren Hidde en Joshua de projectleiders en bij klas V1c op dinsdag waren Dinly en Hugo projectleiders.

De groepjes zijn bij verschillende basisscholen langs geweest om te vragen wat de kinderen leuk lijkt om te doen onderweg naar school. Van deze activiteiten werd een top 10 gemaakt en werd er één activiteit uitgekozen die op een duurzame manier geplaatst kan worden. Daarvoor zijn 10 geschikte locaties uitgezocht, waarvan ook weer één locatie werd gekozen.

Op basis van deze activiteit en de locatie werden er meerdere schetsen gemaakt van het ontwerp om uiteindelijk tot een eindontwerp te komen. Van de beste schets werd een schaalmodel en een technische tekening gemaakt. Hidde en Joshua hebben de groepjes nog de laatste tips gegeven bij het maken van het schaalmodel en de eindpresentatie.

Vorige week maandag had klas V1a de eindpresentaties, daar waren Hidde en Joshua bij aanwezig om de schaalmodellen te beoordelen. Vorige week dinsdag mochten de leerlingen van klas V1c de schaalmodellen presenteren aan buurtsportcoach Mika. Samen met docent Dick Tepper werden alle groepjes beoordeeld op de volgende vlakken; vooronderzoek, eisen, oplossing/ontwerp en de presentatie.

We zijn erg enthousiast over de ideeën en schaalmodellen die zijn ontworpen door de leerlingen en het was weer een leuke samenwerking.